Bier og blomster

Den ekstra lille julegave, årets anderledes mandelgave, lidt sødt til rundstykket i juleferien, adventsgaven på søndag?

Jeg har siden sidst i april 2019, efter aftale med Grundejerforeningens bestyrelse, opsat et par bistader på nordsiden af Korshøjen.

Bierne har haft meget travlt i sommer, men har nu lukket aktiviteterne ned for vinteren.
Bierne har hentet deres mange kilo nektar i ca.2 km omkreds fra stadet, så de har garanteret også været i DINE blomster - op til flere gange og har forhåbentlig ikke været til gene for nogen. Der har været 30-40.000 bier i hvert stade, så der har været travlhed på deres lille matrikel!
Jeg har “høstet” godt 50 kilo færdig honning fordelt på høst i midt juli og i starten af september.
Honningen er så original, som det lader sig gøre - den er ikke slynget (med tab af dufte og smag), den er ikke presset, den er ikke opvarmet, men udelukkende siet gennnem en fin-si 3 gange, så man vil opleve en honning fuld af smag og også en honning, som udvikler sig med tiden.
Grundet blomstermængden i haverne og den glukose/fruktosesammensætning de henter derfra, så har honningen “besvær” med at krystalisere og blive helt hård, så den er enten helt flydende (måske 4-5 måneder endnu i squeezeflaske) eller sejt flydende (de mange kilo, jeg troligen har rørt i for at bryde krystallerne, der dannes).

Det er nu muligt at smage på jeres blomster, som det kommer til udtryk i honningsmag. Der er vældig meget blomstersmag i honningen og utroligt nok er der variationsforskelle på de to staders resultat, så de har haft forskellige foretrukne områder at flyve efter.

Flydende honning i en squeezeflaske med 350 gram i (kr. 35.-),
et glas med 250 gram i (kr. 25.-)
et glas med 450 gram i (kr. 40.-).

Hvordan: send mig gerne en mail: ole.wriedt@gmail.com og betal efterfølgende beløb på MobilePay 5194 0692, og skriv fx K72 som kommentar, så leverer jeg honningen ved din hoveddør hurtigst muligt - enten samme dag eller dagen efter.

Højenes Honning
Ole Wriedt, Korshøjen 72
8240 Risskov
ole.wriedt@gmail.com

Korshøjen 72